-Ambassadeurs-

694

Richard Schuil behoort tot de ‘gouden generatie’ die in 1996 olympisch kampioen werd in Atlanta. Hij deed vijfmaal mee aan de Olympische Spelen: driemaal als volleyballer en tweemaal als beachvolleyballer. Na Athene ‘04 stapte Schuil over naar het beachvolleybal. Samen met Reinder Nummerdor behaalde hij in Peking ‘08 een vijfde plaats. In 2014 won hij samen met Nummerdor het NK indoor.

Richard Schuil

-

Olympisch Kampioen

BCIVADB-1096

Met zijn 185 cm is hij een van de kleinere verdedigers binnen het inter- nationale speelveld. Maar hij staat als geboren en getogen Zeeuw meer dan zijn mannetje. In de schaarse momen- ten dat hij nog in Zeeland is, is hij vaak terug te vinden op de mooiste Zeeuwse stranden om clinics te verzorgen voor het onderwijs en het bedrijfsleven.
Dirk is regerend Nederlands kampioen beachvolleybal.

Dirk Boehlé

-

Nederlands Kampioen

87a46a15-ed5a-43d6-9957-7e7822020b6c

Pas op 19-jarige leeftijd begonnen
met volleyballen. Vier jaar later al in de eredivisie. Samen met Dirk Boehlé is Stefan hard op weg om aansluiting te vinden bij de absolute wereldtop. Dit seizoen gaan ze voor een podiumplaats op het EK in Klagenfurt. Op de lange termijn streven deze toppers natuurlijk naar Olympisch edelmetaal.

Stefan Boermans

-

Nederlands Kampioen

BIMG_8598

Ronald van Slooten en Pieter Boot vormen een Zeeuws topkoppel in het beachtennis. De heren zijn maar liefst vijf keer gekroond tot Nederlands Kam- pioen in deze tak van sport. Daarnaast zijn ze door de KNLTB afgevaardigd naar zowel het reguliere WK en EK als het WK voor teams om de Nederlandse eer te verdedigen.

Van Slooten & Boot

-

Nederlands kampioenen